Turule toodi kinnisvaraarendus, kus ostja saab ise planeeringut muuta

Turule toodi kinnisvaraarendus, kus ostja saab ise planeeringut muuta

Eesti kinnisvaraarendaja Pinered tõi esmakordselt turule uusarenduse, kus ostja saab lisaks tavapärastele ja lihtsatele täiendustele muuta ka ruumiplaneeringut kuni tubade arvuni välja. Pineredi asutajad on teinud põhjalikku eeltööd, et välja selgitada ostjate soove ning tagada, et ka kinnisvara ostmine oleks mugav ja läbipaistev protsess.

„Enda soovide järgi uue kodu planeerimine on seni olnud vaid eramuehitajate pärusmaa. Pinered laseb nüüd ka ridaelamu ostjatel ise uute kodude planeeringut kokku panna, pakkudes sellist võimalust Kiili alevi külje alla rajatavas Rabarebase aedlinnas,“ sõnas Pineredi ehituskunstnik Martin Varvas.

„Alustasime hoonete projekteerimist laiapõhjalise kliendiuuringuga. Meie sooviks oli aru saada, milline ikkagi on enim soositud ridaelamu plaanilahendus. Küsisime, kas eelistatud on kolm või neli magamistuba, avatud või eraldatud köök, saun või panipaik ja nii edasi“ selgitas Varvas.

„Vastupidiselt algsetele ootustele saime uuringuga hoopis kinnitust hästi tuntud tõsiasjale – nii palju kui on inimesi, on ka arvamusi. Hetkeks leidsime end päris raskest olukorrast, kuna soovisime algusest peale ehitada uued hooned energiasäästlikest ja kõrge kvaliteediga materjalidest, mille puhul hilisemate muudatuste tegemine on väga kulukas ja keeruline. Kuid me ei andnud alla ja töötasime välja süsteemi, kus kliendid saavad juba enne broneerimist kodulehel oma uue kodu plaani ise kokku klikkida,“ rääkis ta.

Mugav kinnisvara ostmine online-konfiguraatori abil

„Rabarebase veebilehel paikneva online-konfiguraatori kasuks otsustamisel sai üheks kaalukeeleks ka aus ja avatud suhtlus klientidega. Oma varasemas töös suurte elamuarenduste ehitamisel oleme korduvalt näinud, kuidas kliendid satuvad justkui muudatuste nõiaringi,“ ütles Pineredi arendusjuht Sandor Simson. „Kliendi muudatustele hinnakalkulatsioonide koostamine kestab nädalaid või kuid ja viimaks klient loobub neist oodatust kõrgema hinna tõttu. Kogu tehtud töö läheb lihtsalt raisku. Seepärast on meie kodulehel kohe näha ka iga muudatuse hind. Sama joont paindlikkuse ja läbipaistvuse osas hoiame ka siseviimistluse valikutega.“

„Sedavõrd külluslik valikuvabadus on Eestis esmakordne ja võib muuta kogu turgu. Hea raha eest saavad kliendid ikka muudatusi kaubelda, aga niimoodi ühe klikiga kohe ka hinda näha on täiesti uus suund,“ kommenteeris Rabarebase projekti Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman. „Kõige uhkem ongi nende muudatuste ulatus. Kokku saab panna kuni seitsmetoalisi majaosasid, sellist võimalust pole isegi eramute projektides.,“ lisas Sooman.

Terviklik ja läbimõeldud elukeskkond

Rabarebase aedlinnas lüüakse kopp maasse novembris ja esimesed elanikud kolivad sisse järgmise aasta lõpus. Erilist tähelepanu pööratakse Rabarebase kinnisvaraarenduse elukeskkonnale. „Lisaks hoonete ehitusele panustame palju ka tervikliku elukeskkonna rajamisse. Koostöös vallaga töötame välja parimaid lahendusi mänguväljakute ja kogukonnaplatsi jaoks. Samuti on meie sooviks rajada ümber aedlinna terviserada,“ võttis Sandor Simson jutu kokku.